• Franeker | 0517-395225 | Harlingen | 0517-431224
Je zoekresultaten

Diensten

Verkoopbemiddeling

Je woning verkopen?

Met onze jarenlange ervaring geen probleem!

Verkoopbemiddeling

Je woning verkopen? Met onze jarenlange ervaring geen probleem!

Hoe weet ik hoeveel mijn woning waard is? Op welke manier bereik ik potentiële kopers? Wanneer moet ik een bod accepteren? Bij de verkoop van je woning komt heel wat kijken. Verkoopbegeleiding door Van der Wal Makelaars biedt hier uitkomst.

Er staan in deze tijd veel huizen te koop. Het is dus belangrijk dat jouw woning boven het ruime aanbod uitsteekt. Op allerlei manieren brengen we jouw huis onder de aandacht. We maken een mooie, duidelijke presentatie zodat je huis extra opvalt. Gecombineerd met onze actieve houding bereiken we daardoor meer kopers in kortere tijd.

Kort samengevat, alle plussen van onze verkoopbegeleiding:

 • Een vertrouwd en bekend adres in Noordwest Friesland
 • Bijna 40 jaar ervaring als makelaar
 • Persoonlijke aandacht
 • Onderscheidende presentatie, professionele fotografie en stijladvies
 • 2x gratis deelname aan Open Huis Route
 • Gratis verhuisservice

Aankoopbemiddeling

Een woning kopen? Je staat er niet alleen voor! Je kunt het aankooptraject van je droomhuis natuurlijk alleen bewandelen. Maar je kunt je ook laten bijstaan door een aankoopmakelaar. Duur? Nee! Het levert juist meer op. We staan je bij in de onderhandelingsfase om jouw huis zo voordelig mogelijk te kopen. Maar dat is niet het enige voordeel. Wij geven je professioneel advies over de technische en bouwkundige staat van de woning. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vanaf de eerste oriëntatie tot het tekenen van de koopakte en de sleuteloverdracht, en zelfs daarna nog, kan je rekenen op onze professionele en betrokken inzet. We koesteren je wensen maar bewaken ook de zakelijke grens die je zelf misschien door (ver)koopemoties uit het oog dreigt te verliezen.

Kort samengevat, alle plussen van onze aankoopbegeleiding:

 • Bekend met de huizenmarkt in Noordwest Friesland
 • Bijna 40 jaar ervaring als makelaar
 • Persoonlijke aandacht
 • Scherpe tarieven
 • Professioneel (technisch en bouwkundig) advies
Aankoopbemiddeling

Een woning kopen?

Je staat er niet alleen voor!

Taxaties

Een taxatierapport nodig?

Onze taxateurs zijn Vastgoedcert-gecertificeerd

Branche organisaties

Taxaties

Een taxatierapport nodig? Onze taxateurs zijn NRVT gecertificeerd voor wonen/mkb en bedrijfsmatig onroerend goed. Ook zijn we lid van het NWWI en de Taxateurs Unie.

Van der Wal staat garant voor een eerlijke, objectieve beoordeling waarbij u de conclusies in een uitgebreid taxatierapport ontvangt, dat voldoet aan alle eisen die financiële instellingen hanteren.
Ook voor de Nationale Hypotheekgarantie.

Tarief NWWI en Taxateurs Unie

Het tarief voor NWWI of Taxateurs Unie taxatie (noodzakelijk voor de financiering van woningaankoop en/of verbouwing) is €395,-  inclusief:

 • Honorarium taxateur
 • Kadasterkosten
 • Standaard leges
 • NWWI of Taxateurs Unie bijdrage (ca. €42,50 excl. btw)
 • BTW (21%)

Zorg & Vastgoed (ECR Kening State)

Monumentaal wonen in een nieuwe woonzorg voorziening in Franeker, naast de jonge wijk Keningspark. Het pand ligt in een park met monumentale bomen en beschermde waterpartijen. Het gehele perceel is 3,5 hectare groot.

ECR Kening State is onderdeel van de European Care Residences en is gevestigd in wat voorheen het grootste Rijksmonument was van Noord Nederland. Het monumentale gebouw (voorheen Groot Lankum) uit 1930 is grondig gerenoveerd, waarbij de architectonische stijl Zakelijk Expressionisme behouden is. De inrichting is eigentijds met een knipoog naar vroeger.

De naam Kening State verwijst naar de Friese Kaatsers of ‘keningen’ (koningen) uit Franeker. Als bewoner voelt u zich ook:

" De Kening te Ryk "

Op eigen wijze ouder worden

U kunt op 3 woonlagen kiezen uit spiksplinternieuwe tweekamerappartementen van ca. 57 m² tot 103 m² , die van alle gemakken voorzien zijn. In de European Care Residences (ECR) hebben clienten een zelfstandige woonruimte, met de mogelijkheid hulp en zorg te krijgen, als daar behoefte aan is. In het gebouw zijn ook acht zorghotel studio’s/ zorghotel appartementen gerealiseerd waar gasten tijdelijk kunnen verblijven.

Extra faciliteiten

ECR Kening State beschikt over een restaurant, waar dagelijks verse driegangenmaaltijden bereid worden door professionele koks. Familie, vrienden en kennissen van bewoners kunnen mee-eten tegen aantrekkelijke prijzen.

Zorg- en dienstverlening

Alle vormen van zorg zijn beschikbaar. Bewoners hebben de garantie dat er op de locatie altijd voldoende zorgverleners aanwezig zijn. Dit betekent ‘levensbestendig’ wonen. Zij kunnen tot het einde toe in hun appartement blijven wonen en hoeven niet te verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis als de zorgvraag toeneemt.

U kunt hier ook wonen zonder zorgvraag: als er latere zorg nodig is dan woont u alvast in een comfortabele en beschermde omgeving.

Omgeving

Franeker, Ster van de Elfsteden ontwikkelt zich als een belangrijke toegangspoort in het Friese Waddengebied. De stad Franeker heeft als voormalige universiteitsstad, met haar historische binnenstad en s’werelds oudst werkende planetarium veel moois te bieden. Tegelijkertijd vormt Franeker de verbinding naar het omliggende terpengebied. Dit terpengebied kenmerkt zich door een karakteristiek landschap waar de invloed van de zee nog in terug te vinden is.

Woningtypen

Op locatie zijn zowel grotere als kleinere appartementen met verschillende indelingen.
Elk appartement beschikt over een hal, ruime woon/eetkamer, één slaapkamer, een open keuken, een badkamer, een apart gastentoilet, een berging en in sommige gevallen een terras of balkon. Parkeren kan op eigen terrein.

Alle appartementen zijn standaard voorzien van een aantal faciliteiten:

 • Open keuken met elektrische kookplaat, vaatwasmachine, koelkast met vriesvak en combimagnetron
 • Aangepaste badkamer voorzien van wastafel, douche en toilet
 • Brandmelder
 • Domotica
 • Internet (wifi)
Zorg en Vastgoed

Zorg en Vastgoed

ECR Kening State

Bezichtiging mogelijk op vrijdagochtenden of ander tijdstip, na voorafgaande afspraak via
T (088) 328 00 90

0517-395225

Pin It on Pinterest